Fmod - skript- och diagramfunktion

fmod() är en generaliserad modulofunktion som returnerar den återstående delen av heltalsdivisionen av det första argumentet (dividenden) med det andra argumentet (divisorn). Resultatet blir ett reellt tal. Båda argumenten tolkas som reella tal, de behöver alltså inte nödvändigtvis vara heltal.

Syntax:  

fmod(a, b)

Return data type: numerisk

Arguments:  

Argument Beskrivning
a Dividend
b Divisor

Examples and results:  

Exempel Resultat

fmod( 7,2 )

Returnerar 1

fmod( 7.5,2 )

Returnerar 1,5

fmod( 9,3 )

Returnerar 0

fmod( -4,3 )

Returnerar -1

fmod( 4,-3 )

Returnerar 1

fmod( -4,-3 )

Returnerar -1

Hjälpte den här informationen?

Tack för att du berättar det här. Är det något du vill säga om det här avsnittet?

Varför var informationen inte till hjälp och hur kan vi förbättra den?