Kontrollen Dela-knapp

PÅ DEN HÄR SIDAN

Kontrollen Dela-knapp

Med kontrollen Dela-knapp (Share button) kan du lägga till en knapp som genererar en länk till det aktuella arket. När du följer länken bevaras alla urval. Det ingår i Dashboard bundle.

Användning

Dela-knappen är användbar när du vill att andra ska se det här arket som du ser det.

Skapa en Dela-knapp

Du kan skapa en Dela-knapp på arket som du redigerar.

Gör följande:

1. Gå till resurspanelen. Under Anpassade objekt > Dashboard bundle drar du ett Dela-knapp-objekt till arket.
  2. Klicka på Kopiera från textbok under Exportera inställningar > Utdatametod i egenskapspanelen. Knappen visas med texten Generera länk och en tom textruta bredvid.
  3. Klicka på Klart-knappen om du vill sluta redigera arket.
  4. Klicka på knappen som du skapade. En länk genereras och visas i textrutan bredvid Dela-knappen.
  5. Kopiera länken och dela den med de du vill. Du kan dela länken med tre olika utdatametoder:

• Kopiera bild till Urklipp
    • Skapa nytt e-postmeddelande med länk
    • En textruta.

Example:

Observera: När du skapar en Dela-knapp skapas ”helskärms”-Kopiera till Urklipp-knappen automatiskt. Om du vill använda den här versionen klickar du på Klart och klickar på knappen du skapat för att kopiera den delbara platslänken till Urklipp. Det finns begränsningar för det här alternativet i vissa webbläsare, till exempel när du använder en mobiltelefon.

Begränsningar

Information om allmänna begränsningar finns i Begränsningar för objektpaket som kommer från Qlik.

• Vi rekommenderar att du inte använder urval för många individuella värden. URL:en ska innehålla färre än 2 000 tecken på grund av begränsningar i webbläsaren. Du kan begränsa antalet urval som inkluderas med alternativet Exportera inställningar > Max värden valda i ett fält.
  • Specialtecken (' / - * & ') är inte tillåtna i urval.
  • Det går inte att kopiera till Urklipp i alla webbläsare.
  • Det går inte att använda urval baserat på ett uttryck.