Histogramegenskaper

Du öppnar egenskapspanelen för en visualisering genom att klicka på @Redigera i verktygsfältet och sedan klicka på den visualisering som du vill redigera.

Om egenskapspanelen är dold klickar du på h i det nedre högra hörnet för att öppna den.

Observera: Om visualiseringen är märkt med é i det övre högra hörnet är den länkad till ett originalobjekt. Det går inte att redigera en länkad visualisering, men du kan redigera originalobjektet. Du kan även koppla bort visualiseringen för att göra det möjligt att redigera den.
Observera: En del av inställningarna i egenskapspanelen är enbart tillgängliga under vissa omständigheter, exempelvis när du använder fler än en dimension eller fler än ett mått, eller när du väljer ett alternativ som gör andra alternativ tillgängliga.

Data

Klicka på Lägg till fält.

Fält

Fältinställningar
UI-element Beskrivning
<Fältnamn>

Klicka på fältnamnet för att öppna fältinställningarna.

Om du vill ta bort fältet trycker du länge/högerklickar på fältet och väljer Ta bort i dialogen. Alternativt kan du klicka på fältet och sedan på Ta bortÖ.

Fält

Om du har lagt till ett fält från Fält i resurspanelen visas fältnamnet automatiskt. Klicka på 3 för att öppna uttrycksredigeraren.

Etikett Ange en etikett för fältet.
Inkluderar null-värden När de är valda sammanfattas måttvärdena för alla null-dimensioner och presenteras som ett dimensionselement i en visualisering. Alla null-värden visas som mellanrum eller streck (-).
Lägg till

På fliken Data under Fält klickar du på Lägg till för att öppna en lista med tillgängliga Fält. Välj det fält du vill använda.

Du kan också klicka på 3 för att skapa ett fält i uttrycksredigeraren. Ett annat sätt att skapa ett fält är att skriva uttrycket direkt i textrutan. Uttryck som läggs till på det här sättet måste börja med likhetstecken (=). Här är ett exempel med ett beräknat fält:

=If (Week < 14, Week, 'Sales')

Om alternativet Lägg till är nedtonat kan du inte lägga till fler fält.

Lägg till alternativ Alternativa fält är fält som läggs till i en visualisering, men som inte visas förrän en användare väljer att ändra vilka fält som visas under visuell utforskning.

Histograminställningar

Histograminställningar
UI-element Beskrivning
Staplar

Du kan ställa in Staplar till Auto eller Anpassat:

Auto delar upp data i det optimala antalet staplar utifrån aktuellt dataval. Du behöver inte göra några andra inställningar. Beräkningen baseras på Sturges formel.

Anpassat låter dig ange hur data ska delas upp i staplar.

Antal staplar I Maximalt antal anger du det antal staplar du vill dela upp data på.
Stapelbredd (x-axel)

I Bredd anger du hur bred varje stapel är. Detta baseras på värdena på x-axeln.

Du kan förskjuta staplarna genom att ändra inställningen Förskjutning.

Example:

Om du ger Bredd värdet 2 och behåller standardinställningen 0 på Förskjutning, kan dina staplar definieras som 0 till 2, 2 till 4, 4 till 6 och så vidare. Om du ändrar Förskjutning till 1, kommer staplarna att definieras som -1 till 1, 1 till 3, 3 till 5 och så vidare.

Räkna endast distinkta värden Välja detta för att utesluta dubblettvärden.

Tilläggsprogram

Inställningar för tilläggsprogram
UI-element Beskrivning
Datahantering

Inkludera nollvärden: När det här alternativet är avmarkerat inkluderas mått med värdet noll i presentationen. Om det finns fler än ett mätvärde måste alla mätvärden ha värdet 0 för att uteslutas från presentationen.

Beräkningsvillkor: Ange ett uttryck i det här textfältet, som ska utgöra ett villkor som måste vara uppfyllt (sant) för att objektet ska visas. Värdet kan definieras som dynamisk formel. Till exempel: count(distinct Team)<3. Om villkoret inte uppfylls visas meddelandet eller uttrycket som anges i Visat meddelande.

Ett beräkningsvillkor är bra att använda om ett diagram eller en tabell är mycket stor vilket leder till att visualiseringen svarar långsamt. Ett beräkningsvillkor kan hjälpa genom att till exempel ett objekt inte visas förrän användaren har filtrerat ned data till en mer hanterbar nivå genom att tillämpa urval.

Referenslinjer

Lägg till referenslinje: Klicka för att lägga till en ny referenslinje.

Visa: När det här alternativet är valt visas referenslinjen.

Etikett: Ange en ny etikett för referenslinjen.

Färg: Välj färg för referenslinjen och etiketten i färgblandaren.

Uttryck för referenslinje: Ange ett värde eller ett uttryck för referenslinjen. Klicka på 3 för att öppna uttrycksredigeraren.

Ta bort: Klicka för att ta bort referensraden.

Utseende

Inställningar för utseende
UI-element Beskrivning

Allmänt

Visa rubriker: Standardinställningen är i alla visualiseringar utom filterrutor, KPI:er samt text- och bildvisualiseringar.

Ange Rubrik, Underrubrik och Fotnot. Strängen tolkas standardmässigt som textsträng. Du kan även använda textfältet för ett uttryck, eller för en kombination av text och uttryck. Ett lika med-tecken (=) i början av strängen visar att den innehåller ett uttryck.

Klicka på 3 om du vill skapa ett uttryck genom att använda uttrycksredigeraren.

Example:

Anta att följande sträng används, inklusive citattecken:'Sales: ' & Sum(Sales)

Strängen tolkas rutinmässigt som textsträng och visas enligt exemplet. Men om du börjar strängen med ett likhetstecken: (='Sales: ' & Sum(Sales)), tolkas strängen som ett uttryck i stället. Då blir resultatet Sales: <uttryckets värde>, där <uttryckets värde> är det beräknade värdet.

Visa detaljer: Om du vill tillåta användarna att kunna välja att visa detaljer som beskrivningar, mått och dimensioner anger du Visa.

Parallella tillstånd

Tillstånd: Ställ in tillståndet på att tillämpas på visualiseringen. Du kan välja:Alla parallella tillstånd som finns definierade i Originalobjekt.<inherited>, då tillståndet som är definierat för arket används.<default state>, som representerar tillståndet när inget tillstånd är tillämpat. Mer information om parallella tillstånd finns i Använda parallella tillstånd för jämförande analys.

Presentation

Linjeavstånd för rutnät: Ställ in på Anpassat om du vill anpassa de horisontella stödlinjerna. Du kan välja mellan: Inga linjer, Medel eller Smal.

Värdeetiketter: Som standard Av. Med inställningen Auto visas värdeetiketterna om det finns tillräckligt med plats.

Färger

Du an bara ställa in histogrammets stapelfärg.

Y-axel: Frekvens

Etiketter och rubrik: Välj vad som ska visas av etiketter och rubrik.

Placering: Välj var frekvensaxeln ska visas.

Skala: Ange skalavståndet för frekvensaxeln.

Intervall: Välj att ställa in minimivärde, maxvärde eller båda. Minimivärdet kan inte vara större än maximivärdet. Du kan använda uttryck för värdena.

Etikett: Ställ in etiketten för frekvensaxeln.

X-axel: <Fält>

Etiketter och rubrik: Välj vad som ska visas av etiketter och rubrik.

Placering: Välj var fältaxeln ska visas.