Rem

rem-satsen används för att infoga kommentarer i skriptet, eller för att tillfälligt avaktivera skriptsatser utan att ta bort dem.

Syntax:

Rem string

Allting mellan rem och nästa semikolon ; betraktas som kommentar.

Du kan skapa kommentarer i skriptet på två olika sätt.

1. Du kan skapa en kommentar var som helst i skriptet, förutom mellan två citationstecken, genom att placera avsnittet i fråga mellan /* och */.
  2. När // anges i skriptet, blir all text som följer till höger på samma rad en kommentar. (Observera undantaget //: som kan användas som en del i en Internetadress.)

Argument Beskrivning
string En godtycklig text.

Example:

Rem ** This is a comment **;

/* This is also a comment */

// This is a comment as well