Variabler för tolkning av tal

Variabler för tolkning av tal genereras av systemet, dvs. de genereras automatiskt i överensstämmelse med rådande regionala inställningar i operativsystemet när en ny app skapas. I Qlik Sense Desktop innebär detta enligt inställningarna i datorns operativsystem, och i Qlik Sense innebär det enligt operativsystemet på servern där Qlik Sense finns installerat.

Variablerna anges upptill i skriptet i den nya Qlik Sense-appen och ersätter operativsystemets standardinställningar för vissa talformatsinställningar när skriptet exekveras. De kan tas bort, redigeras eller dupliceras efter behag.

Tips: Om du vill skapa en app för ett visst språk är det enklaste sättet troligtvis att använda Qlik Sense Desktop på en dator med den önskade språkinställningen i operativsystemet för att skapa appen. Appen innehåller då de rätta regionala inställningarna för det språket och du kan flytta den till en Qlik Sense valfri server för ytterligare utveckling.

Använd listrutan för varje funktion för att visa en kort beskrivning samt syntaxen för funktionen. Klicka på funktionens namn i syntaxbeskrivningen för fler detaljer.

Valutaformat

Talformat

Tidsformat