ApplyCodepage - skript- och diagramfunktion

ApplyCodepage() tillämpar en annan teckenuppsättning för kodsidan på fältet eller texten som angetts i uttrycket. Argumentet codepage måste skrivas i talformat.

Observera: ApplyCodepage kan användas i diagramuttryck men är oftast en skriptfunktion i Skriptredigeraren. När du exempelvis läser in filer som kan ha sparats med andra teckenuppsättningar kan du tillämpa kodsidan med den teckenuppsättning som du behöver.

Syntax:

ApplyCodepage(text, codepage)

Return data type: string

Arguments:

Argument Beskrivning
text Fält eller text som du vill använda en annan kodsida för, som fås av argumentet codepage.
codepage Tal som representerar kodsidan som ska tillämpas på fältet eller uttrycket som fås med text.