FileSize - skriptfunktion

FileSize-funktionen returnerar ett heltal som anger storleken i byte för filen filename eller, om inget filename angetts, för den tabellfil som håller på att läsas in.

Syntax:

FileSize([filename])

Arguments:

Argument Beskrivning
filename

Namnet på en fil, vid behov inklusive sökväg, som en mapp eller webbfildatakoppling. Om du inte anger ett filnamn används den tabellfil som för närvarande läses.

Example: 'lib://Table Files/'

I det bakåtkompatibla skriptläget stöds även följande sökvägsformat:

• absolut

Example: c:\data\

• relativ till Qlik Sense-appens arbetskatalog.

Example: data\

• URL-adress (HTTP eller FTP), som pekar till en plats på internet eller ett intranät.

Example: http://www.qlik.com