Exportera ett ark

I Qlik Sense kan du exportera ett helt ark som en PDF-fil.

Observera: Du kan inte exportera ett ark till en PDF-fil från en publicerad app i ditt personliga moln (Qlik Sense Cloud Basic). Avpublicera appen för att exportera den.

Exportera ark på skrivbordsenheter

Gör följande:

1. Öppna det ark som du vill exportera.
  2. Klicka på ¨ och välj sedan Exportera ark till PDF.

Nu visas dialogrutan PDF-inställningar.

3. Välj Pappersstorlek genom att bläddra ned till motsvarande listruta och klicka på den valda storleken.
  4. Klicka på + eller - på sidorna av Upplösning (dpi) för att öka respektive minska upplösningen. Du kan också skriva in ett exakt värde. Minimivärdet är 72 dpi och maxvärdet är 300 dpi.
  5. Välj Orientering genom att klicka på Stående eller Liggande.
  6. I alternativet Bildförhållande kan du välja:
    • Behåll aktuell storlek för att infoga visualiseringen i en PDF utan att ändra dess storlek. Om PDF-filen blir mindre än visualiseringen kommer den att beskäras.
    • Anpassa till sida, utan att behålla bildförhållande ändrar höjd och bredd av visualiseringen så att den fyller hela sidan. Bildförhållandet förändras då i enlighet med detta.
  7. Klicka på Exportera för att börja skapa en bild.

Exportera ark på enheter med pekskärm

Du kan även exportera ett helt ark som en PDF-fil från din mobila enhet.

Gör följande:

1. Öppna det ark som du vill exportera.
  2. Klicka på ¨ och välj sedan Exportera ark till PDF.

Nu visas dialogrutan PDF-inställning.

3. Välj Pappersstorlek genom att bläddra ned till motsvarande listruta och klicka på den valda storleken.
  4. Välj Orientering genom att klicka på Stående eller Liggande.
  5. Klicka på Exportera för att börja skapa PDF-filen.
  6. Om du vill hämta PDF:en klickar du på Klicka här för att hämta din PDF-fil.