Skapa en hierarkisk dimension

När du lägger till en dimension kan du välja mellan att skapa en enstaka eller hierarkisk dimension. I följande beskrivning ges en förklaring av hur du skapar en hierarkisk grupp från dialogen Skapa nya dimensioner.

Gör följande:

1. Välj Hierarkisk som dimensionstyp.

2. Klicka på minst två fält från fältlistan på vänstra sidan för att infoga dem som referensfält.

Tips: Du kan filtrera vilken tabell fälten ska väljas från i listrutan.
    Tips: Du kan ändra ordningsföljden för de valda fälten genom att dra dem till nya placeringar i listan över valda fält.
  3. Ange ett namn för dimensionen.

4. Ange en beskrivning för dimensionen (valbart).

5. Om du vill ange en färg klickar du på S i listrutan med färger och väljer en färg på något av följande sätt:

• Klicka på en av färgerna i paletten.
    • Skriv en färgkod med sex tecken i indatafältet Hex: #.
    • Klicka på Ü längst ned i dialogen, välj en färg i färghjulet och justera mättnadsreglaget om det behövs.
  6. Lägg till taggar (valbart).

7. Klicka på Lägg till dimension.
  8. Välj Klar för att stänga dialogen.

Den hierarkiska dimensionen sparas nu i kategorin Dimensioner bland originalen.

När du klickar på dimensionen i panelen på vänster sida visar förhandsgranskningen dimensionstypen och vilka fält som ingår i den hierarkiska dimensionen.

Förhandsgranskningen visar dimensionstypen och vilka fält som ingår i den hierarkiska dimensionen.

Dimension preview.