Öppna en app

Du kan öppna en app från hubben genom att klicka på den. Du kan även öppna en app utan data eller importera en app som inte finns i hubben.

Öppna en app utan data

Ibland kan du vilja öppna en app utan att ladda dess data, till exempel när stora mängder data skulle ta lång tid att ladda.

När du öppnar en app utan data kommer visualiseringarna inte att fungera eftersom de inte är kopplade till datakällan. Datahanteraren och datamodellvyn är inte heller tillgängliga.

Gör följande:

• Tryck länge/högerklicka på appen i hubben och välj Öppna utan data i snabbmenyn.

Appen öppnas och du kan använda Dataimport för att uppdatera laddningsskriptet, och visa eller arbeta med arkens och berättelsernas layout.

Du kan arbeta med arkens och berättelsernas layout genom att till exempel ordna om innehållet, men du kommer bara att se representationer av visualiseringarna. Du kan inte uppdatera mått eller dimensioner. Du kan göra ändringar i dataladdningsskriptet om du vill. När du har kört skriptet i Dataimport kommer appens visualiseringar att fungera som de ska och de kan nu användas för dataanalys.

Begränsningar

Öppna en app som inte finns i hubben

Du kan öppna appar som du har fått av någon annan, hämtat från Qlik Sense Cloud eller kopierat från Qlik Sense Desktop. Du måste importera appen innan du kan öppna den. Du importerar appen i Qlik Management Console (QMC).

När du har importerat appen är den tillgänglig i hubben.