Visualization bundle

Visualiseringar är ett viktigt sätt att presentera information från stora datamängder. Visualization bundle är en uppsättning diagram som kan användas för att förbättra och utöka din Qlik Sense-apps diagramfunktioner. Diagrammen är valfria. Du behöver inte installera eller aktivera dem för att använda Qlik Sense.

Aktivera Visualization bundle

Du kan installera Visualization bundle när du installerar Qlik Sense. Om du behöver justera installationen, se: Ändra på installation av objektpaket (endast på engelska).

Visualization bundle-diagram

Visualization bundle-diagram finns i resurspanelen under Anpassade objekt.

Följande diagram ingår:

• Stapel- och ytdiagram

Skapa stapeldiagram och ytdiagram och förbättra dem med övergångar och kopplingar.

• Nyansdiagram

Ett nyansdiagram är en mätare som också kan visa en målmarkör och ett kvalitativt intervall för att visa resultat.

• Trattdiagram

Ett trattdiagram är en visuell representation av de sammanlänkade skedena hos en linjär process.

• Rutnätsdiagram

Ett diagram som visar jämförda data med värdena representerade som färger.

• Färgdiagram

Ett diagram som visar jämförda data med värdena representerade som färger.

• Multi-KPI-diagram

Ett diagram som visar KPI för flera dimensionsvärden för att snabbt visa och spåra resultat.

• Nätverksdiagram

Skapar ett klusterdiagram som representerar ett datornätverk i form av ett grafiskt diagram.

• Organisationsdiagram

Skapar ett organisationsdiagram med en trädstruktur.

• V & F-pivotdiagram

Skapar en pivottabell som du kan ändra stil på, till exempel för resultaträkningsrapportering.

• Radardiagram

Skapar ett tvådimensionellt diagram med radiella axlar som visar poängen för ett mått i en av dimensionerna.

• Sankey-diagram

Diagrammet betonar visuellt större överföringar eller flöden inom definierade systembegränsningar.

• Spaljébehållare

Skapar ett spaljédiagram baserat på en originalvisualisering.

• Variansvattenfallsdiagram

Visar variansen mellan två mått för en dimensions olika värden.

• Ordmolnsdiagram

Ett molndiagram med ord, där ordens storlek är baserad på mätvärden.

Begränsningar

Visualiseringarna i Visualization bundle har fler begränsningar än inbyggda visualiseringar som stapeldiagram. Följande begränsningar gäller för alla visualiseringar från Visualization bundle:

• Visualiseringens användargränssnitt är inte lokaliserat till det språk som Qlik Sense använder.
  • För närvarande stöds inte läsriktningen höger till vänster.
  • För närvarande stöds inte hjälpmedelsfunktioner.
  • Objekt från ett objektpaket från Qlik kan inte redigeras med Dev Hub.

Följande tabell visar vilka ytterligare funktioner som stöds, eller inte stöds, för alla objektpaket.

• Utskrift

Skriva ut en visualisering som har skapats i ett objekt.

• Qlik NPrinting

Det finns en Kontrollen On-Demand-rapport. Visualiseringar som har skapats i vissa objekt kan dock inte användas i Qlik NPrinting-rapporter.

• Hämta

Hämta som bild, PDF eller Excel.

• Storytelling

Använda en ögonblicksbild av en visualisering som har skapats med ett objekt i en berättelse.

• Parallella tillstånd

Göra olika urval på samma dimension och jämföra urvalen i en enda visualisering eller i två eller flera visualiseringar sida vid sida.

Anteckning om informationExporterade radardiagram innehåller inte diagramförklaringen.
Funktionsstöd för visualiseringspaket
Diagram Utskrift Qlik NPrinting Hämta Storytelling Parallella tillstånd
Stapel och yta Ja Ja Ja Ja Ja
Nyans Ja Ja Ja Ja Ja
Tratt Ja Ja Ja Ja Ja
Rutnätsdiagram Ja Ja Ja Ja Ja
Färgdiagram Ja Ja Ja Ja Ja
Multi-KPI Nej Nej Ja Ja Ja
Nätverk Ja Nej Ja Ja Ja
Organisationsdiagram Ja Ja Ja Ja Ja
V & F-pivot Ja Ej tillämpligt Ja Ja Ja
Radar Ja Ja Ja Ja Ja
Sankey Ja Ja Ja Ja Ja
Spaljébehållare Nej Nej Nej Nej Nej
Variansvattenfall Ja Ja Ja Ja Ja
Ordmoln Ja Nej Ja Ja Ja