Byta namn på fält

Ibland måste fält döpas om för att associeras korrekt. De tre vanligaste anledningarna till att döpa om fält:

• Två fält heter olika fastän de anger samma sak:
    • Fältet ID i tabellen Customers
    • Fältet CustomerID i tabellen Orders

Båda fälten innehåller en speciell kod för att identifiera kunder och bör få samma namn, till exempel CustomerID.

• Båda fälten heter likadant men innehåller olika typer av data:
    • Fältet Date i tabellen Invoices
    • Fältet Date i tabellen Orders

Dessa två fält bör byta namn, exempelvis till InvoiceDate och OrderDate.

• Det kan också finnas stavfel i databasen eller olika konventioner för versaler och gemener.

Fält kan döpas om i skriptet, så man behöver inte ändra ursprungliga data. I exemplen visas två olika sätt att döpa om fält.

Exempel 1: Använda alias-satsen

Satsen LOAD eller SELECT kan föregås av en alias-sats.

Alias ID as CustomerID;

LOAD * from Customer.csv;

Exempel 2: Använda as-specifikatorn

Satserna LOAD och SELECT kan innehålla as-specifikatorn.

LOAD ID as CustomerID, Name, Address, Zip, City, State from Customer.csv;

Mer information

RELATERAD INFORMATION: