Concatenate

Om man vill konkatenera två tabeller som inte har samma fältuppsättning, kan man utföra en tvingad konkatenering med hjälp av Concatenate-prefixet. Denna sats åstadkommer en tvingad konkatenering med en befintlig namngiven tabell eller med den senast skapade logiska tabellen.

Syntax:

Concatenate[ (tablename ) ] ( loadstatement | selectstatement )

Konkatenering är i princip samma sak som SQL UNION-satsen, men det finns två skillnader:

• Concatenate-prefixet kan användas oavsett om tabellerna har identiska fältnamn eller ej.
  • Identiska poster tas inte bort med Concatenate-prefixet.

Argument Beskrivning
tablename Namnet på den befintliga tabellen.

Exempel:

Concatenate LOAD * From file2.csv;

Concatenate SELECT * From table3;

tab1:

LOAD * From file1.csv;

tab2:

LOAD * From file2.csv;

Concatenate (tab1) LOAD * From file3.csv;

RELATERAD INFORMATION: