Hantera appegenskaper

Din Qlik Sense-administratör kan skapa anpassade egenskaper i QMC för appar.

Dessa egenskaper kan användas för uppgifter som att skapa en distributionspolicy för att begränsa åtkomsten till appar. En administratör kan skapa en anpassade egenskap för användare eller grupper och sedan lägga till namnen på användarna eller grupperna som värden till den egenskapen. Du kan använda dessa anpassade egenskaper och specifika värden från dessa egenskaper på appar i Arbete och i strömmar, samt när du publicerar eller flyttar appar.

Anteckning om information

Du kan lägga till appegenskaper i en opublicerad app, men de kanske inte används beroende på de anpassade egenskapernas inställningar som kontrolleras av din Qlik Sense-administratör.

Du kan visa appegenskaper i dialogen Hantera egenskaper och från appinformationen.

1. Högerklicka på en app i hubben och välj Hantera egenskaper.

Du kan också komma åt Hantera egenskaper från appinformationen. Klicka Info på en app och klicka därefter på Hantera.

2. Gör ett av följande:

• För att lägga till egenskaper i din app väljer du en appegenskap och väljer därefter värden från den egenskapen.

Du kan leta efter värden

• Klicka på Cancel på egenskapsvärdet för att ta bort appegenskaper.
  3. Klicka på Tillämpa.