Datamodellvyn

I datamodellvyn kan du visa datastrukturen för data du har lagt till i appen, och visa metadata om tabellerna och fälten.

Klicka på Datamodellvyn under fliken Förbered i navigeringsfältet så öppnas datamodellvyn.

Datamodellvyn

Datamodellvyn.

Se:

Förhandsgranska data och visa metadata

Klicka på en tabell eller ett fält i tabellen och klicka sedan på Förhandsgranska så öppnas panelen Förhandsgranska.

Se: Förhandsgranska tabeller och fält i datamodellvyn

Skapa dimensioner och mått från fält

Klicka på Förhandsgranska så att panelen Förhandsgranska öppnas, välj ett fält och klicka sedan på Lägg till som dimension eller Lägg till som mått.

Se:

Verktyg i datamodellvyn
UI-element Beskrivning
Dölj Dölj alla tabeller så visas endast tabellernas namn.
Reducera Minska storleken på alla tabeller så visas tabellnamnen och alla fält associerade till andra tabeller.
Visa Utvidga alla tabeller så visas alla fält.
Spridningsdiagram Intern tabellvy: datamodellen i Qlik Sense, inklusive syntetiska fält.
Datamodell Källtabellvy: källtabellvyernas datamodell.
Rutnätsvy Layoutmeny med alternativen Rutnätslayout, Automatisk layout och Återställ layout.
RELATERAD INFORMATION: