Redigera ett originalmått

När du uppdaterar ett original återspeglas ändringarna i alla förekomster och alla visualiseringar som använder det.

Redigera ett originalmått från resurspanelen eller när du redigerar visualiseringsegenskaper.

Redigera ett originalmått från resurspanelen

Använd resurspanelen till att redigera ett originalmått när du vill förhandsvisa måttet eller redigera flera originalmått.

Gör följande:

1. Klicka på Edit Redigera ark i verktygsfältet i arkvyn.

Resurspanelen öppnas på vänster sida.

2. Klicka på Linked Object för att visa originalobjekten.
  3. Klicka på det mått som du vill redigera.

Förhandsgranskningen öppnas.

4. Klicka på Edit längst ned i förhandsgranskningen.

Om måttet används på ett ark visas en dialog där du informeras om att eventuella ändringar i originalmåttet kommer att tillämpas på alla instanser på arken.

5. Klicka på OK.

Dialogen Redigera mått öppnas, och du kan uppdatera uttrycket, namnet, beskrivningen, färgen och taggarna.

6. Klicka på Spara.

Måttet är nu uppdaterat.

Anteckning om tipsDu kan även högerklicka på originalobjektet och sedan klicka på Redigera.

Redigera ett originalmått från visualiseringsegenskaper

När ett mått i en visualisering är kopplad till ett originalmått kan du redigera originalmåttet från egenskapspanelen. Alla visualiseringar i appen som använder originalmåttet kommer att uppdateras. Om du vill redigera ett länkat mått enbart i visualiseringen utan att originalobjektet påverkas, måste du först koppla bort den från originalobjektet. Se Ta bort länken till ett original.

Gör följande:

1. Välj visualiseringen i redigeringsläge.

2. Klicka på fliken Data i egenskapspanelen.

Om det är dolt klickar du på Visa egenskaper öppna höger panel i det nedre högra hörnet.

3. Under Mått klickar du på det länkade måttet som ska redigeras.

4. Under Originalobjekt klickar du på Redigera.

En dialog där du informeras om att eventuella ändringar i originalmåttet kommer att tillämpas på alla visualiseringar som använder det måttet.

5. Gör dina ändringar av originalmåttet och klicka sedan på Spara.