Felsökning – Qlik Sense Mobile-appen

I det här avsnittet beskrivs problem som kan uppstå när du använder en Qlik Sense Mobile-app.

Det gick inte att hämta Qlik Sense

När jag försöker hämta en app i Qlik Sense Mobile-appen får jag ett felmeddelande om att hämtningen misslyckades.

Possible cause 1

Appen innehåller section access och OMIT används på nyckelfält, vilket inte stöds i Qlik Sense Mobile-appen.

Proposed action

Anpassa appens sektionsåtkomst så att UTELÄMNA inte används på nyckelfält. Detta kräver åtkomst till redigering och laddning av appens skript.

Mer information finns här Hantera säkerhet med section access.

Possible cause 2

Appen är för stor för din iOS-enhet. You will receive a message stating that there is not enough storage space on your device.

Proposed action 1

Ta bort andra appar och media från din iOS-enhet.

Proposed action 2

Be Qlik Sense-appens utvecklare att minska dess storlek.

Föreslagen åtgärd 3

Minska storleken på Qlik Sense-appen innan du laddar ner den till din iOS-enhet.

Mer information finns här Hämta appar i Qlik Sense Mobile-appen.

Possible cause 3

När en hämtning krävs av servern, och appen inte är redo för hämtning inom 90 sekunder, avbryts hämtningen.

Proposed action 1

Starta om hämtningen.

Proposed action 2

Be Qlik Sense-appens utvecklare att minska dess komplexitet. Ladda ner appen igen.

Possible cause 4

Om anslutningen till servern försvinner i 15 sekunder misslyckas hämtningen.

Proposed action

Starta om hämtningen.

Minskad Qlik Sense-app kan inte laddas ner

Jag får följande felmeddelande när jag trycker på knappen Minska för att ladda ner en minskad Qlik Sense-app: Kunde inte ladda bokmärken.

Possible cause

Du använder Qlik Sense Enterprise November 2017 eller tidigare. App-minskning stöds bara på Qlik Sense Enterprise February 2018 eller senare. Du ser knappen Minska eftersom Qlik Sense Mobile February 2018 eller senare har installerats på din iOS-enhet.

Proposed action

Uppgradera dinQlik Sense Enterprise installation till February 2018 eller senare.

Otillräckligt minne för att köra Qlik Sense Mobile-appen

När jag arbetar med en Qlik Sense-app i Qlik Sense Mobile-appen får jag ett felmeddelande om att min enhet inte har tillräckligt minne. Qlik Sense-appen stängs.

Possible cause

Qlik Sense-appen kräver mer minne än vad som för tillfället är tillgängligt på din enhet.

Proposed action

Stäng alla andra program på din enhet och försök sedan att öppna Qlik Sense-appen igen. Du måste eventuellt logga in på Qlik Sense Mobile-appen igen.

Be Qlik Sense-appens utvecklare att förenkla appen så att den går att köra på din enhet.

Qlik Sense Mobile-appens hubb kunde inte visas

När jag arbetar med Qlik Sense Mobile-appen får jag ett felmeddelande om att appens hubb inte kunde visas.

Possible cause

Qlik Sense-appen har stött på ett internt fel.

Proposed action

Logga in i mobilappen igen. Om problemet kvarstår rapporterar du det till Qlik Support.

Skicka loggfiler till din administratör

Din administratör kan be dig om loggfiler för att felsöka problem. Du måste först ställa in e-posttjänsten på din -enhet för att kunna skicka diagnostik.

Gör följande:

1. Välj din profilikon ¥ i menyn längst upp i Qlik Sense Mobile-appen.
  2. Tryck på Diagnostik.
  3. Aktivera Detaljerad diagnostik om din administratör begär det.
  4. Tryck på Skicka programdiagnostik.
  5. Skicka e-postmeddelandet från -enhetens e-postklient i .