Exportera ett ark

PÅ DEN HÄR SIDAN

Exportera ett ark

I Qlik Sense kan du exportera ett helt ark som en PDF-fil.

Ark som exporteras till PDF är aldrig större än vald pappersstorlek och orientering. Om ett ark inte får plats på en PDF-sida justeras storleken. I utökade ark och ark med anpassad storlek kan PDF:er visas med lägre kvalitet om arket är för stort för att visas tydligt på en enstaka PDF-sida.

Exportprocessen ser annorlunda ut om du använder en enhet med pekskärm. Se: Meny för lång tryckning (enheter med pekskärm)

Om bildförhållande

Det finns två alternativ för bildförhållandet:

Behåll aktuell storlek

• Hela arket skalas så att det passar det PDF-sidformat och den orientering som valts.
  • Proportionerna för diagram förblir desamma som i webbläsarfönstret. Det innebär att visualiseringarna kan beskäras.
  • Ark högerjusteras på sidan.
  • Upplösningen påverkas av fönsterstorleken i webbläsaren. En PDF som skrivs ut från ett webbläsarfönster som är större än det valda sidformatet kan få ett kornigt utseende eftersom antalet utskrivna pixlar är mindre än originalets.

Anpassa till sida

• Hela arket skalas så att det passar det PDF-sidformat och den orientering som valts.
  • Proportionerna för diagram ändras så att de fyller sidan. Bildförhållandet förändras då i enlighet med detta. Mer luft kan läggas runt diagram för att fylla sidan.
  • Ark högerjusteras på sidan.

Exportera ark

Gör följande:

1. Öppna det ark som du vill exportera.
  2. Klicka på Global menu och välj Exportera ark till PDF.

Nu visas dialogen PDF-inställningar.

3. Välj sidans dimensioner i listrutan Pappersstorlek.
  4. Under Upplösning (punkter per tum) ökar eller minskar du upplösningen med + och -.

Du kan också skriva in ett exakt värde. Minimivärdet är 72 DPI och maxvärdet är 300 DPI.

5. Välj Orientering genom att välja Stående eller Liggande.
  6. Under Alternativ för bildförhållande kan du välja:
    • Behåll aktuell storlek
    • Anpassa till sida
  7. Klicka på Exportera när du vill börja skapa bilden.

Begränsningar

• Pivottabeller exporteras i icke expanderat format. Delvisa expansioner eller helskärmsvisning bevaras inte.
  • Tredjepartskomplement, filterrutor och åtgärdsknappar exporteras som tomma bilder.
  • Visualiseringskomplement (anpassade objekt) kan inte hämtas som PDF. De kan hämtas som bilder.
  • Dynamisk vy-objekt stöds inte.
  • Det finns inte någon förhandsgranskning i dialogen Hämta om inte webbläsaren har något PDF-insticksprogram för visning installerat.
  • När du exporterar ett ark från en app med ett anpassat tema används temat endast för visualiseringarna. Arkets formatering, till exempel bakgrundsfärgen, förs inte över till PDF-exporten.
  • I utökade ark och ark med anpassad storlek kan PDF:er visas med lägre kvalitet om arket är för stort för att visas tydligt på en enstaka PDF-sida.