Interaktion med hybridenheter

Om du använder en hybridenhet (en bärbar dator med pekskärm) är funktioner som aktiveras när du för musen över ett objekt som standard inaktiverade. Klicka på en visualisering för att visa ett verktygstips och klicka en gång till om du vill stänga det.

Du kan växla mellan att ha pekstöd på eller av för hybridenheter på den globala menyn (Navigation).

Du kan trycka länge på skärmen eller högerklicka med musen på en visualisering för att öppna en snabbmeny för pekskärmskommandon.

Alternativmenyn öppnas när du trycker länge eller högerklickar på en visualisering.

Touch gesture shortcut menu.

När du redigerar en app visas tre alternativ, som på följande skärmdump:

• Snabbmeny (¥)
  • Helskärm (s)
  • Spara som ett original eller bryta länken till ett original (é)

När du gör en dataanalys i en app ersätts alternativet för originalelement av ett alternativ för ögonblicksbild (Å). Du har även möjlighet att öppna menyn för visuell utforskning (Ú) för visualiseringar om menyn finns tillgänglig.

Gör följande:

1. Tryck länge eller högerklicka på visualiseringen.

Alternativmenyn öppnas.

2. Tryck länge och svep över menyelementen för att visa verktygstips. Peka på eller tryck på ett alternativ för att välja det.

See also: