Spela upp en berättelse

Du kan spela upp din berättelse som om du presenterar den för en publik. Det finns kontroller som du kan använda för att navigera fram och tillbaka genom bilderna. På en sida med ett infogat realtidsark måste du först klicka på arket innan du kan börja välja alternativ i den.

Starta uppspelningsläget

Gör följande:

• Gå till storytelling-vyn och klicka på Arrow right.

Berättelsen öppnas i hela webbläsarvyn och är redo för uppspelning med den aktuella bilden.

Tips: Du kan också börja spela upp en berättelse genom att trycka länge på den/högerklicka på den i appöversikten eller berättelsenavigeraren, och välja Spela upp på snabbmenyn.
Observera: På en pekenhet kan du zooma in och ut på bilden genom att använda nyprörelsen. Du kan inte göra urval i realtidsark när du zoomar in.

Visa information om datapunkter

Gör följande:

• Hovra över en datapunkt för att visa ett verktygstips med datapunktsinformation.

Visa sidnummer

Gör följande:

• Klicka på More längst ned på bilden för att visa vilken bild du visar just nu och det totala antalet bilder i berättelsen: <aktuellt bildnummer> av <totalt antal bilder>.

Navigera mellan sidor

Gör följande:

1. Klicka på More längst ned på bilden.
  2. Klicka på Previous och Next för att navigera mellan bilderna.
Observera: På en enhet med pekskärm sveper du bilden åt vänster eller höger. På en dator kan du använda piltangenterna på tangentbordet eller mellanslagstangenten.

Arbeta med ett realtidsdataark

För att arbeta med och göra urval i ett realtidsark måste du klicka någonstans på arket först.

Gör följande:

• Klicka på realtidsdataarket.

Det är nu möjligt att göra urval i arket.

Observera: Du kan inaktivera möjligheten att göra urval genom att klicka utanför realtidsarket, eller genom att navigera till en annan sida.

Mer information finns här Välja i ett realtidsdataark.

Exportera en berättelse

Gör följande:

1. Klicka på More längst ned på bilden.
  2. Klicka på Print.

Dialogen PowerPoint-inställningar öppnas.

Mer information finns här Exportera en berättelse.

Stänga uppspelningen

Gör följande:

• Stäng uppspelningen genom att klicka på Cancel eller trycka på Esc.