wildmatch - skript- och diagramfunktion

Funktionen wildmatch jämför den första parametern med alla de följande och returnerar talet för det uttryck som matchar. Jokertecken ( * och ?) kan användas i jämförelsesträngarna. * motsvarar vilken teckensekvens som helst. ? motsvarar vilket enstaka tecken som helst.

Syntax:

wildmatch( str, expr1 [ , expr2,...exprN ])

Tips: Om du vill använda en jämförelse utan jokertecken, ska du använda match eller mixmatch-funktionerna.