QvdFieldName - skriptfunktion

Denna skriptfunktion returnerar namnet på fält nummer fieldno i en QVD-fil. Om fältet inte finns returneras NULL.

Syntax:

QvdFieldName(filename , fieldno)

Arguments:

Argument
Argument Beskrivning
filename

Namnet på en QVD-fil, vid behov inklusive sökväg, exempelvis en mapp eller webbdatakoppling.

Example: 'lib://Table Files/'

I det bakåtkompatibla skriptläget stöds även följande sökvägsformat:

• absolut

Example: c:\data\

• relativ till Qlik Sense-appens arbetskatalog.

Example: data\

• URL-adress (HTTP eller FTP), som pekar till en plats på internet eller ett intranät.

Example: http://www.qlik.com

fieldno Fältnumret i den tabell som finns i QVD-filen.

Examples:

QvdFieldName ('MyFile.qvd', 5)

QvdFieldName ('C:\MyDir\MyFile.qvd', 5)

QvdFieldName ('lib://data\MyFile.qvd', 5)

Alla tre exemplen returnerar namnet på det femte fältet i tabellen som finns i QVD-filen.