Bryta länken till en originalvisualisering

Om du vill göra ändringar i en visualisering som är länkad till ett original, måste du först bryta länken till originalet. När du har gjort detta är visualiseringen på ditt ark fristående och har inga kopplingar till originalet i resurspanelen.

Bryta länken med hjälp av é

En länkad visualisering kan kopplas bort med hjälp av é, som finns i det övre högra hörnet i en länkad visualisering.

Gör följande:

1. Klicka på  Redigera.

2. Klicka på é i det övre högra hörnet i en länkad visualisering på arket.

En dialog visas med en upplysning om att du håller på att bryta länken till en originalvisualisering.

3. Klicka på OK.

Visualiseringen på arket kan nu redigeras. Ändringarna påverkar inga andra visualiseringar.

Bryta länken med hjälp av snabbmenyn

En länkad visualisering kan kopplas bort med hjälp av snabbmenyn.

Gör följande:

1. Klicka på  Redigera.

2. Tryck länge eller högerklicka på en länkad visualisering på arket.

Snabbmenyn öppnas.

3. Välj Koppla bort visualisering.

En dialog visas med en upplysning om att du håller på att bryta länken till en originalvisualisering.

4. Klicka på OK.

Visualiseringen på arket kan nu redigeras. Ändringarna påverkar inga andra visualiseringar.