Använda variabler i uttryck

En variabel i Qlik Sense är en behållare som lagrar ett statiskt värde eller en beräkning, till exempel ett numeriskt eller ett alfanumeriskt värde. När du använder variabeln i appen kan alla förändringar som görs för variabeln tillämpas överallt där variabeln används. Du kan definiera variabler med hjälp av variabelöversikten eller i skript med hjälp av Skriptredigeraren. Du ställer in värdet för en variabel med Let eller Set uttalanden i dataladdningsskriptet.

Tips: När du använder variabler i uttryck kan du ändra uttrycket som används i ett intervall av diagram samtidigt genom att bara redigera variabeln.

Du öppnar översikten med variabler genom att klicka på Variables i redigeringsfältet när du redigerar ett ark.

Följande åtgärder finns tillgängliga i variabelöversikten:

• Skapa en ny variabel.
  • Redigera en markerad variabel.

• Ta bort en markerad variabel.
Observera: Om du vill redigera eller ta bort en variabel som har definierats i skriptet måste du redigera skriptet.

Få en överblick över alla variabler i en app

Du kan få en överblick av alla variabler i en opublicerad app.

Gör följande:

1. När du redigerar ett ark klickar du på Ò i redigeringsfältet på arket, så öppnas variabelöversikten.

Variabelöversikten öppnas och en lista med alla variabler i appen och deras definitioner (om sådana finns) visas.

2. Markera en variabel i listan som du vill visa detaljer för.

Variabeln utvidgas och visar detaljerad information, om sådan finns: definition, beskrivning och taggar.

Observera: När en variabel skapas eller redigeras kan alla fält utom namnfältet lämnas tomma.