Navigera med flikar

Navigering med flikar gör att du kan navigera till vyerna som är tillgängliga för dig när du arbetar med appar.

Flikarna fungerar tillsammans med en ny global meny. Den globala menyn innehåller menyn Navigering, som var en separat meny i tidigare versioner av Qlik Sense. Mer information finns i Jämföra menyer.

Den globala menyn är sammanhangskänslig. Du kan välja olika alternativ beroende på vilken flik du väljer i verktygsfältet längst upp: Data, Analys eller Berättelse. Vilka alternativ som är tillgängliga beror även på om appen är publicerad. Du kan till exempel inte välja Datahanteraren eller skriptredigeraren i en publicerad app. Detta beror på att du inte kan lägga till data i en publicerad app.

Mer information om alternativen i den globala appen finns i Appöversikt.

Opublicerad Qlik Sense-app med fliken Analys vald. Arket som är öppet i appen är därför i analysläge. Den globala menyn är öppen i det övre vänstra hörnet.

Jämföra menyer

I tidigare versioner av Qlik Sense fanns två listrutemenyer tillgängliga i det övre verktygsfältet. De här menyerna var navigeringsmenyn och den globala menyn. De två menyerna har kombinerats till en global meny.

Global meny (ny)

Den nya globala menyvyn när en opublicerad app är i analysläge.

Navigeringsmenyn (gammal)

Den gamla navigeringsmenyvyn när en app är i analysläge.

Global meny (gammal)

Den gamla globala menyvyn när en app är i analysläge.

Se även: