Hjälpmedel i Qlik Sense

I Qlik Sense finns hjälpmedelsfunktioner som gör det lättare för användaren att kommunicera med Qlik Sense.

Standardfärgscheman i Qlik Sense är utformade för att ge hög kontrast för användare med nedsatt färgseende. Qlik Sense erbjuder även tangentbordsnavigering och snabbkommandon som hjälper dig att använda Qlik Sense. Du kan också använda ett snabbkommando för att ändra mellan de flesta visualiseringar och en tabellvy av dina data som de representerar.

Observera: Om du vill läsa om hur Qlik arbetar för att leva upp till hjälpmedelsstandarder kan du gå till Tillgänglighet.

Använda Qlik Sense med en skärmläsare

Du kan använda Qlik Sense med en skärmläsare för att interagera med befintliga appar. Du kan använda skärmläsaren i hubben och i ett ark i analysvyn.

Den konfiguration som stöds är:

• JAWS skärmläsare för Microsoft Windows och Internet Explorer 11.

Begränsningar

• Virtual PC Cursor-läge i JAWS har inaktiverats i Qlik Sense.