QlikWorld 2020 Global Conference. Join us to discover how to get the most from your data. Act fast. Register now and save.

GeoProject - skript- och diagramfunktion

GeoProject() används i skript och diagramuttryck för att tillämpa en projektion på en geometri.

Syntax:

GeoProject(type, field_name)

Return data type: sträng

Arguments:

Argument Beskrivning
type Projektionstyp som används för att omvandla kartans geometri. Den kan ta ett av två värden: ”enhet” (standard), som ger en 1:1-projektion, eller ”mercator”, som ger webbprojektionen Mercator.
field_name Ett fält eller ett uttryck som hänvisar till ett fält som innehåller geometrin som ska representeras. Detta kan antingen vara en punkt (eller en uppsättning punkter) som definierar longitud eller latitud, eller ett område.
Tips: Använd inte satsen Group by i Dataimport med denna och andra icke-aggregerade geospatiala funktioner, eftersom detta kommer att leda till ett fel vid laddning.

Läs in egen kartdata