match - skript- och diagramfunktion

Funktionen match jämför den första parametern med alla de följande och returnerar den numeriska platsen för uttryck som matchar. Jämförelsen är skiftlägeskänslig.

Syntax:

match( str, expr1 [ , expr2,...exprN ])

Tips: Om du vill använda ej skiftlägeskänslig jämförelse använder du funktionen mixmatch. Om du vill använda ej skiftlägeskänslig jämförelse och jokertecken använder du funktionen wildmatch.