Konvertera ett QlikView-dokument till en Qlik Sense-app

Om du har ett QlikView-dokument, kan du återanvända delar av ditt arbete i Qlik Sense. Laddningsskriptet och datamodellen kan användas för att skapa en app i Qlik Sense. Visualiseringar, dimensioner och mått måste däremot skapas i Qlik Sense.

När dokumentet har konverterats till en app kan du behöva anpassa laddningsskriptet för att kunna ladda om skriptet i Qlik Sense. I en del fall kan du behöva göra en del ändringar i QlikView-skriptet innan du konverterar dokumentet.

Qlik Sense erbjuder ett verktyg för att hjälpa till att konvertera ett QlikView-dokument (QVW-fil) till en Qlik Sense-app. Detta verktyg omvandlar visualiseringar, dimensioner, mått och variabler. Du måste ha åtkomst till Dev Hub för att kunna konvertera från QlikView till Qlik Sense.

Instruktioner om hur du använder verktyget finns på Qlik Sense-webbplatsen för utvecklare.

Om du inte har åtkomst till Dev Hub kan du konvertera QlikView-dokumentet manuellt.

Mer information om att konvertera QlikView-dokument finns i Konvertera ett QlikView-dokument till en Qlik Sense-app manuellt.

Varning: Vi rekommenderar att du gör ändringar i en dubblett av en app som du ska konvertera så att dina ändringar inte skrivs över vid en senare konvertering.