QlikWorld 2020 – global konferens. Kom och upptäck hur du utnyttjar dina data på bästa sätt. Agera nu. Registrera dig nu och spara.

Fmod - skript- och diagramfunktion

fmod() är en generaliserad modulofunktion som returnerar den återstående delen av heltalsdivisionen av det första argumentet (dividenden) med det andra argumentet (divisorn). Resultatet blir ett reellt tal. Båda argumenten tolkas som reella tal, de behöver alltså inte nödvändigtvis vara heltal.

Syntax:

fmod(a, b)

Return data type: numerisk

Argument Beskrivning
a Dividend
b Divisor

Examples and results:

Exempel Resultat

fmod( 7,2 )

Returnerar 1

fmod( 7.5,2 )

Returnerar 1,5

fmod( 9,3 )

Returnerar 0

fmod( -4,3 )

Returnerar -1

fmod( 4,-3 )

Returnerar 1

fmod( -4,-3 )

Returnerar -1