Redigera en originaldimension

När du uppdaterar ett original återspeglas ändringarna i alla förekomster och alla visualiseringar som använder det.

Gör följande:

1. Klicka på @Redigera i verktygsfältet i arkvyn.

Resurspanelen öppnas på vänster sida.

2. Klicka på é för att visa originalen.
  3. Klicka på den dimension som du vill redigera.

Förhandsgranskningen öppnas.

4. Klicka på @ nederst i förhandsgranskningen.

Om dimensionen används på ett ark visas en dialog där du informeras om att eventuella ändringar i originaldimensionen kommer att tillämpas på alla instanser på arken.

5. Klicka på OK.

Dialogen Redigera dimension öppnas, och du kan uppdatera fält eller uttryck, namn, beskrivning och taggar.

6. Klicka på Spara.

Dimensionen är nu uppdaterad.

Tips: Du kan även redigera ett original från förhandsgranskningen. Du kan öppna förhandsgranskningen genom att klicka på något av originalen.