Navigera med flikar

Navigering med flikar gör att du kan navigera till vyerna som är tillgängliga för dig när du arbetar med appar. Flikarna fungerar tillsammans med den globala menyn. Den globala menyn är sammanhangskänslig.

Du kan utföra olika uppgifter beroende på vilket alternativ du väljer i listrutan under fliken Förbered, Analysera eller Berätta i verktygsfältet längst upp. Om du till exempel väljer Ark under Analysera kan du göra arket offentligt, hämta arket som PDF, kopiera arket, radera arket eller bädda in arket.

Global meny för ett ark i Qlik Sense

Global menu for a sheet in Qlik Sense.

Alla alternativ kanske inte är tillgängliga beroende på om du redigerar eller analyserar (visar) diagram i en app och beroende på de behörigheter som din administratör har tilldelat dig.

På fliken Förbered kan du välja följande:

• Datahanteraren
  • Skriptredigeraren
  • Datamodellvyn

På fliken Analysera kan du välja följande:

• Ark
  • Insikter

På fliken Berätta kan du välja följande:

• Storytelling

Om du har en tidigare version av Qlik Sense kan du välja någon av flikarna Data, Analys eller Berättelse. Alternativ i listruta, som Datahanteraren, är inte tillgängliga. Alternativen kan väljas från den globala menyn istället. Du kan även öppna Insikter till höger i verktygsfältet i ett ark.

Se även: