Användaråtkomst

Vad du ser och vad du kan göra när du startar Qlik Sense beror på vilken användaråtkomst Qlik Sense-systemadministratören definierade åt dig när denna tilldelade licenserna till användarna. Du kan vara tilldelad en av följande:

• Professional-åtkomst

• Analyzer-åtkomst

Professional-åtkomst

Professional-åtkomst är avsedd för användare som behöver åtkomst till alla funktioner i en Qlik Sense-installation. En användare med Professional-åtkomst kan skapa, redigera och publicera ark eller appar och använda alla tillgängliga funktioner fullt ut, inklusiver administration av en Qlik Sense-webbplats.

Analyzer-åtkomst

Analyzer-åtkomst är avsedd för användare som använder ark och appar skapade av andra. En användare med Analyzer-åtkomst kan inte skapa, redigera eller publicera ark eller appar, men kan skapa och publicera berättelser, bokmärken och ögonblicksbilder baserade på data i appar. Användaren kan också generera On-Demand-appar, skapa bokmärken, skriva ut objekt, berättelser och ark samt exportera data från ett objekt till Excel.