Utveckla appar för Qlik Sense Mobile-appen

Använd Qlik Sense Mobile-appen för att hämta och använda Qlik Sense-appar som utvecklats i Qlik Sense Enterprise. Tänk på informationen nedan när du anpassar en app för Qlik Sense Mobile-appen.

Den här dokumentationen gäller även Qlik Sense Mobile for BlackBerry-appen. Qlik Sense Mobile for BlackBerry är den Qlik Sense Mobile-app som körs på iOS och är integrerad med BlackBerry Dynamics-plattformen.

Observera: Hämtning av Qlik Sense-appar för åtkomst offline stöds bara på Qlik Sense Mobile-appen för iOS.
Observera: Begränsad funktionalitet för utveckling av Qlik Sense-appar med Qlik Sense Mobile.
Observera: Koppla till en server för att utveckla en app och arbeta på appens onlineversion.

Appens storlek och komplexitet

Tänk på appens storlek och komplexitet. Qlik Sense Mobile-appen körs på en enhet med mycket lägre processorprestanda och mindre tillgängligt minne, jämfört med en dator som använder en webbläsare för att ansluta till en Qlik Sense Enterprise-server.

Vi rekommenderar att du testar appen noga i Qlik Sense Mobile-appen innan du publicerar den för appkonsumenterna. Utför test på en enhet med systemspecifikationer som matchar dem som dina appkonsumenter har. Testen bör innehålla följande:

• Hämta appen
  • Öppna appen
  • Gör urval i data

När hämtning av en Qlik Sense-app krävs av servern, och appen inte är redo för hämtning inom 90 sekunder, avbryts hämtningen.

Komplement

Du kan använda komplement i din Qlik Sense-app. Komplementen hämtas till den mobila enheten tillsammans med appen.

Komplement som kräver åtkomst till onlineresurser fungerar inte om nätverksuppkoppling saknas. Komplementen fungerar när appen är i online- eller offlineläge när det finns nätverksuppkoppling.

• Komplement på serversidan stöds inte.
  • Section access

Du kan använda section access för att kontrollera vilka data som är tillgängliga för användaren. Eftersom data reduceras dynamiskt innebär det att användaren fortfarande behöver hämta hela appen.

Hantera säkerhet med section access

Observera:

Om du är utelåst från en app efter att ha ställt in section access i Qlik Sense Mobile öppnar du appen utan data i en webbläsare och redigerar därefter åtkomstsektionen i dataladdningsskriptet. Du måste ha åtkomst till att redigera och ladda om dataladdningsskriptet.

Öppna en app utan data

Qlik Sense Mobile stöder inte användning av OMIT.