Navigera i användargränssnittet

Qlik Sense är ett webbaserad program med ett antal olika vyer att arbeta i. Hubben är din startpunkt där du ser alla dina appar.

Beroende på hur organisationen har rullat ut Qlik Sense, kan du också ha en eller fler molnhubbar. Din administratör ger dig en webbadress så att du kan börja använda Qlik Sense. Adressen fastställer den hubb som öppnas för dig.

Molnhubben är din startpunkt och där du ser alla dina appar. Du kan visa och interagera med appar i molnhubben. Du kan även skapa, utveckla och dela appar beroende på din användarroll och behörighet i utrymmet som du har åtkomst till. Användarroller tilldelas av huvudadministratören. Utrymmesbehörigheter tilldelas av utrymmesägare och administratörer.

Hubben

Hubben är din startpunkt, och här hittar du alla dina appar.

Mer information finns i Molnhubben.

Appöversikt

När du öppnar en app från hubben hamnar du i app-översikten. Härifrån kan du se allt innehåll som appen innehåller (t.ex. ark, berättelser och bokmärken).

Mer information finns i Appöversikt i molnhubben.

Datahanteraren

Du kan lägga till datakällor utan att använda skript i datahanteraren.

Mer information finns i Hantera data i appar med Datahanteraren.

Skriptredigeraren

Dataimporten används för att skapa, redigera och köra ett skript som laddar data till din app.

Mer information finns i Skriptredigeraren.

Datamodellvyn

Du använder datamodellvyn för att se en översikt över de data du har laddat med appen.

Mer information finns i Datamodellvyn.

Arkvyn

Du kommer till arkvyn när du öppnar ett ark i en app. Här kan du utveckla och analysera appar.

Mer information finns i Arkvyn.

Vyn för Data Storytelling

Du kommer till vyn för Data Storytelling när du öppnar en berättelse i en app. Här kan du skapa och spela upp berättelser baserat på dataupptäckter.

Mer information finns i Vyn för Data Storytelling.