Introduktionskurs – Bygga en app

Välkommen till denna introduktionskurs. Här kan du lära dig hur man bygger appar i Qlik Sense. Qlik Sense är en programvara som används för att extrahera och presentera data i ett intuitivt och lättanvänt gränssnitt. Du extraherar data genom att göra urval i Qlik Sense. När du gör ett val filtrerar appen omedelbart dina data och presenterar alla associerade element.

Det här får du lära dig

Här får du hjälp att bygga en app från grunden. Du börjar med ett tomt ark och när du är klar har du en snygg app. När du har gått igenom introduktionskursen bör du ha fått en god förståelse av de olika steg som ingår i att skapa en Qlik Sense-app. Du känner även till några av de viktiga saker du måste tänka på när du designar en app.

Vem är kursen avsedd för?

Vi utgår ifrån att du är bekant med grunderna i Qlik Sense. Du vet hur du gör val och tolkar resultaten av dina val.

Det här behövs innan du kan börja

Innan du kan börja arbeta med Qlik Sense behöver du åtkomst till Qlik Sense Enterprise on Kubernetes.

Du startar Qlik Sense genom att ange en webbadress i webbläsaren, exempelvis https://<adressen till din klientorganisation>/hub. Om ett inloggningsfönster öppnas i webbläsaren anger du ditt användarnamn och lösenord. Den exakta adress och inloggningsuppgifter som du anger beror på hur Qlik Sense har driftsatts i din organisation.

Du bör också ha behörighet att ladda data i din version av Qlik Sense. Du behöver de här filerna för att kunna slutföra introduktionskursen.

Hämta det här paketet och packa upp det på ditt skrivbord:

Bygga app-filer

Paketet innehåller filer till Introduktionskursen Bygga en app. Du kan ladda upp filerna till din hubb i Qlik Sense Enterprise on Kubernetes.

Lektioner i introduktionskursen

Avsnitten i introduktionskursen är avsedda att slutföras i ordning. Du kan dock när som helst lämna kursen och återvända senare. Skärmbilderna i den här introduktionskursen har tagits i Qlik Sense Enterprise on Kubernetes. Den här introduktionskursen fokuserar på Qlik Sense Enterprise on Kubernetes, så det kan vara vissa skillnader om du använder Qlik Sense i en annan miljö.

Vill du lära dig mer?

Din åsikt är viktig

Vi tar tacksamt emot all din feedback. I avsnittet nedan kan du berätta vad du tycker om oss.