Göra förberedelser

Öppna Qlik Sense

Öppna Qlik Sense Enterprise on Kubernetes

Du startar Qlik Sense genom att ange en webbadress i webbläsaren, exempelvis https://<adressen till din klientorganisation>/hub. Om ett inloggningsfönster öppnas i webbläsaren anger du ditt användarnamn och lösenord. Den exakta adress och inloggningsuppgifter som du anger beror på hur Qlik Sense har driftsatts i din organisation.

Placera källfilerna till introduktionskursen i en ny app

Mappen Building an App files i zippfilen innehåller datafilerna. Innan du börjar bygga appen behöver du se till att du kan få åtkomst till datafilerna. Gör följande:

Skapa en ny app i Qlik Sense Enterprise on Kubernetes

Gör följande:

1. Logga in till Qlik Sense.
  2. Klicka på Skapa.
  3. Klicka på Skapa app.
  4. Skriv ett Namn för appen, till exempel Introduktionskurs om att bygga appar.
  5. Välj ett Utrymme för den nya appen.
  6. Klicka på Skapa.

Ladda upp filerna med instruktionskurser i Qlik Sense Enterprise on Kubernetes

När du använder Qlik Sense Enterprise on Kubernetes ska du ladda upp datafilerna till molnet.

Gör följande:

1. Öppna appen.
  2. Klicka på Lägg till data från filer och andra källor.
  3. I menyn till vänster klickar du på Datafiler.
  4. Under Mappgenvägar klickar du på Datafiler.
  5. Dra alla datafiler från mappen Building an App files och släpp dem i det avsedda området i överföringsdialogen.

Datafilerna läggs till bland dina personliga datafiler.

Datafiler som lagts till bland personliga datafiler.

Nästa steg är att lägga till datafilerna i din app.