Semantic

Tabeller som innehåller relationer mellan poster kan laddas med hjälp av ett semantic-prefix. Det kan exempelvis handla om referenser inom en tabell där en post pekar på en annan, såsom förfader, tillhör eller föregångare.

Syntax:

Semantic( loadstatement | selectstatement)

Semantic Load skapar semantiska fält som kan visas i listboxar och användas för att navigera bland data.

Tabeller som laddas med semantic-satsen kan inte konkateneras.

Example:

Semantic LOAD * from abc.csv;

Semantic SELECT Object1, Relation, Object2, InverseRelation from table1;

See also: