Add

Prefixet add kan läggas till i följande satser i skriptet: LOAD, SELECT eller map...using. Det är bara relevant under partiell laddning.

Syntax:

Add [only] (loadstatement | selectstatement | mapstatement)

Vid partiell laddning kommer den QlikView-tabell vars tabellnamn genereras av add LOAD/add SELECT-satsen (om det finns en sådan tabell) att utökas med resultatet av add LOAD/add SELECT-satsen. Ingen kontroll av dubbletter kommer att genomföras. En sats som föregås av add-prefixet innehåller därför vanligen en distinct-kvalificerare eller en where-sats som hindrar förekomsten av dubbletter. Om map...using-satsen används utförs mappningen även vid partiell skriptexekvering.

Arguments:

Argument Beskrivning
only En valfri kvalificerare som innebär att satsen inte ska beaktas vid vanliga (icke-partiella) laddningar.