QlikWorld 2020 – global konferens. Kom och upptäck hur du utnyttjar dina data på bästa sätt. Agera nu. Registrera dig nu och spara.

RangeMin - skript- och diagramfunktion

RangeMin() returnerar de lägsta numeriska värden som hittas inom uttrycket eller fältet.

Syntax:

RangeMin(first_expr[, Expression])

Return data type: numeriska

Arguments:

Argument Beskrivning
first_expr Det uttryck eller fält som innehåller de data som ska mätas.
Expression Valfria uttryck eller fält som innehåller de intervalldata som ska mätas.Flera ytterligare uttryck kan användas.

Limitations:

Om inget numeriskt värde påträffas returneras NULL.

Examples and results:

Exempel Resultat

RangeMin (1,2,4)

Returnerar 1
RangeMin (1,'xyz')

Returnerar 1

RangeMin (null( ), 'abc')

Returnerar NULL

Lägg till exempelskriptet i dokumentet och kör det. Lägg sedan till åtminstone de fält som listas i resultatkolumnen på ett ark i dokumentet för att se resultatet.

RangeTab3:

LOAD recno() as RangeID, RangeMin(Field1,Field2,Field3) as MyRangeMin INLINE [

Field1, Field2, Field3

10,5,6

2,3,7

8,2,8

18,11,9

5,5,9

9,4,2

];

Den resulterande tabellen visar de returnerade värdena för MyRangeMin för varje post i tabellen.
RangeID MyRangeMin
1 5
2 2
3 2
4 9
5 5
6 2

Exempel med uttryck:

RangeMin (Above(MyField,0,3))

Returnerar minimivärdet inom intervallet av tre värden för MyField, uträknade på den aktuella raden och de två raderna ovanför den aktuella raden. Om du anger det tredje argumentet som 3 returnerar Above()-funktionen tre värden, där det finns tillräckligt med rader ovanför, vilka används som indata för RangeMin()-funktionen.

Data som används i exempel:

MyField RangeMin(Above(MyField,0,3))

Data som används i exempel:

RangeTab:

LOAD * INLINE [

MyField