Språk som stöds

När du kör installationsguiden för QlikView Desktop måste du välja gränssnittsspråk för installationen.

Du kan välja ett av följande språk:

• portugisiska (Brasilien)

• kinesiska (förenklad)
  • kinesiska (traditionell)
  • nederländska
  • engelska
  • franska
  • tyska
  • italienska
  • japanska
  • koreanska
  • polska
  • ryska
  • spanska
  • svenska
  • turkiska

Ändring av gränssnittets språket efter installation

När QlikView har installerats kan du när som helst ändra gränssnittsspråk inne i själva programmet.

Gör följande:

1. Klicka på listrutan Inställningar i menyraden högst upp på skärmen.
  2. Klicka på Användarinställningar.... En dialogruta öppnas.
  3. I fliken Allmänt, klicka på knappen Byt gränssnittsspråk....

En ny dialogruta öppnas.

4. Välj önskat språk och klicka på OK.
  5. Starta om QlikView för att verkställa ändringarna.

En ändring av gränssnittsspråket påverkar hur språket i programmet och i online-hjälpen visas.

Du kan även ändra inställningarna i filen Settings.ini som du hittar under C:\Users\username\AppData\Roaming\QlikTech\QlikView. Redigera inställningen InterfaceLanguage. Välj ett av de språk som stöds.

För mer information om gränssnittsinställningar i QlikView Desktop, se Användarinställningar: Allmänt.

Ändring av språkinställningar i AJAX och WebView

QlikView WebView använder det språk som har angetts i Användarinställningar.... AJAX använder engelska som standardspråk för både AccessPoint och QlikView-dokument. Du kan ändra språkinställningarna QlikView AccessPoint till ett annat språk. Se: Setting your preferred language in AccessPoint för mer information.