QlikWorld 2020 – global konferens. Kom och upptäck hur du utnyttjar dina data på bästa sätt. Agera nu. Registrera dig nu och spara.

FileSize - skriptfunktion

FileSize-funktionen returnerar ett heltal som anger storleken i byte för filen filename eller, om inget filename angetts, för den tabellfil som håller på att läsas in.

Syntax:

FileSize([filename])

Argument:

Argument Beskrivning
filename

Namnet på en fil, inklusive sökväg om så krävs. Om du inte anger ett filnamn används den tabellfil som för närvarande läses.

• absolut

Exempel: c:\data\

• relativt till QlikView-dokumentsökvägen.

Exempel: data\

• URL-adress (HTTP eller FTP), som pekar till en plats på internet eller ett intranät.

Exempel: http://www.qlik.com