Kom igång med analytiska kopplingar

Följ denna installationsguide för att konfigurera och köra en analytisk koppling. När du installerar QlikView görs kopplingskonfigureringen en gång för varje instickstyp (såsom R eller Python). Följande gäller för QlikView Desktop.

• Installera QlikView November 2017 Desktop. Den senaste versionen av QlikView Desktop finns på qlik.com under Services, Customer downloads.
  • Hämta och installera insticksprogrammet.

• Konfigurera den analytiska kopplingen i QlikView Desktop genom att redigera filen Settings.ini. Följ de steg som finns på sidan Analytic connections, under "Skapa en analytisk koppling".

• Starta servern för insticksprogrammet.
  • Kör QlikView Desktop för att etablera en anslutning till servern för insticksprogrammet.

Här finns även steg-för-steg-instruktioner om hur du konfigurerar och kör ett R-analysexempel genom att använda en analytisk koppling för QlikView.

1. När QlikView Desktop har installerats, konfigurera R-miljön genom att hämta och installera R.
  2. Hämta SSE R-insticksprogrammet med öppen källkod för QlikView från GitHub:
    https://github.com/qlik-oss/sse-r-plugin#license
  3. Konfigurera den analytiska kopplingen i QlikView Desktop genom att redigera filen Settings.ini.
  4. Hämta exempelapplikationen för QlikView från Qlik Community och lägg till den till din QlikView Desktop-installation.
    Denna applikation innehåller objekt som genererats genom att använda R-uttryck.
    https://community.qlik.com/community/advanced-analytics-integration
  5. Starta R och Rserve.
  6. Starta den analytiska kopplingen för insticksprogrammet R.
  7. Öppna exempelapplikationen för QlikView.