Systemkrav för QlikView

I det här avsnittet hittar du kraven som målsystemet måste uppfylla för att det ska gå att installera och köra QlikView.

QlikView Desktop

Plattformar
  • Microsoft Windows 7 x64
  • Microsoft Windows 8.1 x64
  • Microsoft Windows 10 x64
  • Microsoft Windows Server 2008 x64-versionen
  • Microsoft Windows Server 2008 R2
  • Microsoft Windows Server 2012
  • Microsoft Windows Server 2012 R2
  • Microsoft Windows Server 2016
Processorer (CPU:er) x64-kompatibla processorer med flera kärnor
Minne

4 GB minimum.

Beroende på datavolymerna kan det krävas mer. QlikView är en teknisk lösning som bygger på inmemory-analys. Minneskraven för att köra QlikView-produkter är direkt relaterade till den datamängd som ska analyseras.

DiskutrymmeTotalt 300 MB krävs för installationen
Säkerhet
  • Microsoft Active Directory (NTLM eller Kerberos)
  • Lokala Windows-användarkonton (NTLM)
  • Tredjepartssäkerhet (kräver QlikView Server Enterprise-versionen)

Webbläsarstöd

WebbläsareAccessPoint QlikView Portal QlikView för Microsoft Internet ExplorerQlikView Ajax-klient
Microsoft Internet Explorer 11

√ (plugin-program)
Microsoft Edge (senasteversionen)
Mozilla Firefox (senaste versionen)
Apple Safari 10, Apple Safari 11
Google Chrome (senaste versionen för Microsoft Windows och Apple Mac)
Apple Mobile Safari (iOS 10- ochiOS 11-enheter)
Android-mobiler och -datorplattor (Google Chrome webbläsarversion 5.0 eller senare)

QlikView Server

I det här avsnittet hittar du kraven som målsystemet måste uppfylla för att det ska gå att installera och köra QlikView Server.

Plattformar
  • Microsoft Windows Server 2008 x64-versionen
  • Microsoft Windows Server 2008 R2
  • Microsoft Windows Server 2012
  • Microsoft Windows Server 2012 R2
  • Microsoft Windows Server 2016

Endast för utvecklings- och testningsändamål:

• Microsoft Windows 7
  • Microsoft Windows 8.1
  • Microsoft Windows 10
Processorer (CPU:er)x64-kompatibla processorer med flera kärnor
Minne4 GB minimum. Beroende på datavolymerna kan det krävas mer. QlikView är en teknisk lösning som bygger på inmemory-analys. Minneskraven för att köra QlikView-produkter är direkt relaterade till den datamängd som ska analyseras.
DiskutrymmeTotalt 450 MB krävs för installationen
Säkerhet
  • Microsoft Active Directory (NTLM eller Kerberos)
  • Lokala Windows-användarkonton (NTLM)
  • Tredjepartssäkerhet (kräver QlikView Server Enterprise-versionen)
Webbserver
  • QlikView-webbserver
  • Microsoft IIS 7, 7.5, 8, 8.5 eller 10
Hanteringskonsol
  • Microsoft Edge
  • Microsoft Internet Explorer 9,10 och 11
  • Mozilla Firefox (senaste versionen)
  • Google Chrome (senaste versionen)
.NET Framework4.5.2 eller senare

QlikView Publisher

QlikView Publisher är en kompletterande licensierad modul till QlikView Server. Den installeras genom att tillämpa en licens för en QlikView Server.

Databas
  • XML i ursprungsformat
  • SQL Server 2008, 2012, 2016 eller 2017

QlikView Workbench

QlikView Workbench är en kompletterande licensierad modul till QlikView Server. Den installeras genom att tillämpa en licens för en QlikView Server. QlikView Workbench kräver QlikView Server Enterprise-versionen.

QlikView Workbench stöds enbart för datafält i minnet och objekt som använder de här fälten. Stöds inte för Direct Discovery-fält eller objekt som använder Direct Discovery-fält.

Utvecklingsverktyg
  • Microsoft Visual Studio 2010
  • Microsoft Visual Web Developer 2010 Express-versionen
  • Microsoft Visual Studio 2012
  • Microsoft Visual Studio 2013
  • Microsoft Visual Studio 2015
Integrering av innehållshanteringssystemet
  • Microsoft SharePoint 2013
  • Microsoft SharePoint 2016