Tangentbordets kortkommandon

I detta kapitel ges en översikt av de kortkommandon som kan användas i QlikView.

Kortkommandon i Arkiv-menyn

Kortkommandon i Arkiv-menyn
Kortkommando Funktion Ikon
Ctrl+N Motsvarar Ny i Arkiv-menyn. Create new
Ctrl+O Motsvarar Öppna... i Arkiv-menyn. Open
Ctrl+Skift+O Motsvarar Öppna i server... i Arkiv-menyn. -
Ctrl+S Motsvarar Spara i Arkiv-menyn. Save
F12 Motsvarar Spara som... i Arkiv-menyn. -
Ctrl+P Motsvarar Skriv ut...Arkiv-menyn. Print
Ctrl+Skift+P Motsvarar Skriv ut som PDF...Arkiv-menyn. Print as PDF
Ctrl+E Motsvarar Redigera skript...Arkiv-menyn. edit script icon
Ctrl+R Motsvarar Ladda dataArkiv-menyn. Reload
Ctrl+Skift+R Motsvarar Partiell laddningArkiv-menyn. -
Ctrl+T Motsvarar Tabellvy...Arkiv-menyn. Table viewer

Kortkommandon i Redigera-menyn

Kortkommandon i Redigera-menyn
Kortkommando Funktion Ikon
Ctrl+Z Motsvarar Ångra layoutändring i Redigera-menyn. Undo
Ctrl+Y Motsvarar Gör om layoutändringRedigera-menyn. Redo
Ctrl+X Motsvarar Klipp utRedigera-menyn. Cut
Ctrl+C Motsvarar KopieraRedigera-menyn. Copy
Ctrl+V Motsvarar Klistra inRedigera-menyn. Paste
Del Motsvarar Ta bortRedigera-menyn. -
Ctrl+A Motsvarar Aktivera allaRedigera-menyn. -
Ctrl+F Motsvarar SökRedigera-menyn. Search
Ctrl+Skift+F Motsvarar Avancerad sökningRedigera-menyn. -

Kortkommandon i Visa-menyn

Kortkommandon i Visa-menyn
Kortkommando Funktion Ikon
Ctrl+Q Motsvarar Aktuella val... i Visa-menyn. Current selection
Ctrl+G Visar eller gömmer designrutnätet. -

Kortkommandon i Val-menyn

Kortkommandon i Val-menyn
Kortkommando Funktion Ikon
Skift + vänsterpil Motsvarar Bakåt i Val-menyn. -
Skift + högerpil Motsvarar FramåtVal-menyn. -
Ctrl+Skift+L Motsvarar Lås valVal-menyn (låser alla urval). Lock
Ctrl+Skift+U Motsvarar Lås upp valVal-menyn (låser upp alla urval). Unlock
Ctrl+Skift+D Motsvarar RaderaVal-menyn (raderar alla urval). Clear

Kortkommandon i Inställningar-menyn

Kortkommandon i Inställningar-menyn
Kortkommando Funktion Ikon
Ctrl+Alt+U Motsvarar Användarinställningar i Inställningar-menyn. User preferences
Ctrl+Alt+D Motsvarar Dokumentegenskaper...Inställningar-menyn. Document properties
Ctrl+Alt+S Motsvarar Arkegenskaper...Inställningar-menyn. Sheet properties
Ctrl+Alt+V Motsvarar Variabelöversikt...Inställningar-menyn. Variable overview
Ctrl+Alt+E Motsvarar Uttrycksöversikt...Inställningar-menyn -

Kortkommandon i Bokmärken-menyn

Kortkommandon i Bokmärken-menyn
Kortkommando Funktion Ikon
Ctrl+B Motsvarar Lägg till bokmärke...Bokmärken-menyn. Add bookmark
Ctrl+Skift+B Motsvarar Fler...Bokmärken-menyn. Bookmarks

Kortkommandon i Verktyg-menyn

Kortkommandon i Verktyg-menyn
Kortkommando Funktion Ikon
Ctrl+M Motsvarar Redigera modul...Verktyg-menyn. Edit module
Ctrl+Alt+A Motsvarar Varningar...Verktyg-menyn. Alerts

Kortkommandon i Objekt-menyn (listbox, statistikbox och multibox)

Kortkommandon i Objekt-menyn
Kortkommando Funktion
Ctrl+Skift+L Motsvarar Lås i Objekt-menyn (låser val i aktiva objekt).
Ctrl+Skift+U Motsvarar Lås uppObjekt-menyn (låser upp urval i aktiva objekt).
Ctrl+Skift+D Motsvarar RaderaObjekt-menyn (rensar urval i aktivt objekt).
Alt+Retur Motsvarar Egenskaper...Objekt-menyn (öppnar dialogen Egenskaper för ett aktivt objekt).

Kortkommandon i skript

För att se en lista över tillgängliga kortkommandon i skript skriv CTRL+QSC i skript-fönstret.

Kortkommandon i skript
Kortkommando Funktion
Ctrl+G Gå till radnummer i skriptet.
Ctrl+K,C Kommentar i skript
Ctrl+K,U Tag bort kommentar i skript
Ctrl+Q,T,A Lägg till flik i skript
Ctrl+Q,T,P Flytta fram aktiv flik.
Ctrl+Q,T,D Flytta bak aktiv flik.
Ctrl+Q,T,N Döp om aktiv flik.
Ctrl+Q,T,R Tag bort aktiv flik.
Ctrl+Q,Q Skapa ett automatiskt genererat skript.
Ctrl+Q,U,I Öppna Unicode input utility.
Ctrl+Q,J,P,G Skapar ett skript för att läsa attribut från jpeg-filer.
Ctrl+Q,M,P,3 Skapar ett skript för att läsa attribut från mp3-filer.
Ctrl+Q,W,M,A Skapar ett skript för att läsa attribut från wma-filer.

F-kortkommandon på tangentbordet

F-kortkommandon på tangentbordet
Kortkommando Funktion
F1 Aktiverar den kontextkänsliga hjälpen.
F3 Aktiverar sökläge om ett sökbart objekt är aktiverat.
F6 Aktiverar arkfliken alldeles till vänster om den aktiva fliken.
F7 Aktiverar arkfliken alldeles till höger om den aktiva fliken.
F12 Motsvarar Spara som... i Arkiv-menyn.
Ctrl+F6 Aktiverar arket längst till vänster.
Ctrl+F7 Aktiverar arket längst till höger.