Gå till huvudinnehåll

SubStringCount - skript- och diagramfunktion

SubstringCount() returnerar antalet förekomster av angiven delsträng i indatasträngtexten Om det inte blir någon träff returneras 0.

Syntax:  

SubStringCount(text, sub_string)

Returnerad datatyp: heltal

Argument:  

SubStringCount-argument
Argument Beskrivning
text Den ursprungliga strängen.
sub_string En sträng som kan förekomma en eller flera gånger inom indatasträngen text.

Exempel och resultat:  

Exempel och resultat
Exempel Resultat
SubStringCount ( 'abcdefgcdxyz', 'cd' ) Returnerar '2'
SubStringCount ( 'abcdefgcdxyz', 'dc' ) Returnerar '0'

Var den här sidan till hjälp för dig?

Om du hittar några fel på denna sida eller i innehållet – ett stavfel, ett steg som saknas eller ett tekniskt fel – berätta för oss så att vi kan blir bättre!

Gå med i programmet Analytics Modernization

Remove banner from view

Modernisera utan att kompromissa med dina värdefulla QlikView-appar med programmet för analysmodernisering. Klicka här för mer information eller ta kontakt: ampquestions@qlik.com