FindOneOf - skript- och diagramfunktion

FindOneOf() söker en sträng för att hitta positionen för eventuella tecken som ingår i en uppsättning angivna tecken. Enbart positionen för det första av dessa tecken returneras, om inte ett tredje argument (med ett värde större än 1) tillhandahålls. Om ingen motsvarighet påträffas, returneras 0.

Syntax:

FindOneOf(text, char_set[, count])

Returnerad datatyp: heltal

Argument:

FindOneOf-argument
Argument Beskrivning
text Den ursprungliga strängen.
char_set En teckenuppsättning att söka efter i text.
count Definierar vilka förekomster av något av tecknen som sökningen ska inkludera. Till exempel, söker värdet två efter den andra förekomsten.

Exempel och resultat:

Exempel och resultat
Exempel Resultat
FindOneOf( 'my example text string', 'et%s') Returnerar 4
FindOneOf( 'my example text string', 'et%s', 3) Returnerar 12 Eftersom sökningen gäller för något av tecknen: e, t, % eller s och "t" är den tredje förekomsten, samt är i position 12.
FindOneOf( 'my example text string', '¤%&') Returnerar 0