Gå till huvudinnehåll Gå till ytterligare innehåll

Generic

Prefixet generic packar upp en hög tabell och skapar ett fält per attributvärde. Detta påminner om att pivotera en tabell, förutom att detta resulterar i en separat tabell per skapat fält.

Syntax:  

Generic( loadstatement | selectstatement )

 

Tabeller som laddas med generic-satsen konkateneras inte automatiskt.

Exempel:  

Table1:

Generic LOAD * INLINE;

[

Key, Attribute, Value

Bob, Jan, 100

Bob, Feb, 200

Bob, Mar, 300

Kate, Jan, 400

Kate, Feb, 500

Kate, Mar, 600

];

 

Resultat:

Resultatet blir tre tabeller:

Table1.Jan:

Exempel 1
Key, Jan
Bob, 100
Kate, 400

Table1.Feb:

Exempel 2
Key, Feb
Bob, 200
Kate, 500

Table1.Mar:

Exempel 3
Key, Mar
Bob, 300
Kate, 600

Var den här sidan till hjälp för dig?

Om du hittar några fel på denna sida eller i innehållet – ett stavfel, ett steg som saknas eller ett tekniskt fel – berätta för oss så att vi kan blir bättre!

Gå med i programmet Analytics Modernization

Remove banner from view

Modernisera utan att kompromissa med dina värdefulla QlikView-appar med programmet för analysmodernisering. Klicka här för mer information eller ta kontakt: ampquestions@qlik.com