Gå till huvudinnehåll Gå till ytterligare innehåll

First

Prefixet First till en LOAD- eller SELECT (SQL)-sats används för att ladda ett angivet antal poster från en datakälla i tabellformat.

Syntax:  

First n ( loadstatement | selectstatement )

Argument:  

First-argument
Argument Beskrivning
n

Ett godtyckligt uttryck, vars resultat är ett heltal som anger det maximala antalet poster som ska laddas.

n kan omslutas av parenteser, såsom (n), men detta är inget krav.

Exempel:  

First 10 LOAD * from abc.csv;

First (1) SQL SELECT * from Orders;

Mer information

 

Var den här sidan till hjälp för dig?

Om du hittar några fel på denna sida eller i innehållet – ett stavfel, ett steg som saknas eller ett tekniskt fel – berätta för oss så att vi kan blir bättre!

Gå med i programmet Analytics Modernization

Remove banner from view

Modernisera utan att kompromissa med dina värdefulla QlikView-appar med programmet för analysmodernisering. Klicka här för mer information eller ta kontakt: ampquestions@qlik.com