Exit script

Denna kontrollsats avbryter skriptexekveringen. Satsen får förekomma var som helst i skriptet.

Syntax:

Exit Script [ (when | unless) condition ]

Eftersom exit script-satsen är en kontrollsats och som sådan slutar med ett semikolon eller ett radslut, får den inte korsa en linjegräns.

Argument:

Exit script-argument
Argument Beskrivning
condition Ett logiskt uttryck som utvärderas till True eller False.
when / unless En exit script-sats kan göras villkorad genom det valbara användandet av enwhen- eller unless-sats.

Exempel:

//Exit script

Exit Script;

//Exit script when a condition is fulfilled

Exit Script when a=1